Надпреварата в  достигна до етапа, в който са ясни новите

...
Надпреварата в  достигна до етапа, в който са ясни новите
Коментари Харесай

Посрещнете: Златната десетка в Мениджър на годината 2020!

Надпреварата в " "  достигна до стадия, в който са ясни новите кандидати за купата. Те са избрани посредством особено основана за състезанието методология и са състезатели от най-висша класа - управляват едни от най-големите и авторитетни компании в страната ни. Приходите за 2019 година на ръководените от финалистите компании сумарно са близо 3,5 милиарда лв.., а общият брой чиновници, които обезпечават, са 14 415 по отношение на 4937 обезпечени лица в фирмите, ръководени от миналогодишните финалисти. Имената на десетимата финалистите оповести през днешния ден Деница Димитрова, шеф на Разузнавателна служба на Турция Прес ООД, издател на списание Мениджър на конференция, която се организира в Хотел Хилтън.

През октомври следва последният стадий на състезанието, който включва оценка на личностните качества на финалистите. Екипите на „ Делойт България ” ще проведат изявленията с всички финалисти, с техните директно подчинени и сътрудници и изготвят 360-градусова оценки, които се валидират от Обществен съвет с безупречен престиж.

За да доближат сполучливите лидерски модели до още по-широка аудитория, да въодушевяват и да покажат пътя напред, Разузнавателна служба на Турция Прес продуцира документален филм, отдаден на финалистите, на спечелилия и на сътрудниците на състезанието. Филмът ще бъде излъчен в националния ефир на bTV през ноември 2020 година

Три от фирмите, чиито водачи влизат във финалната десетка през днешния ден, оперират в бранш Технологии, две са от бранш Търговия на дребно. Останалите петима кандидати за купата ръководят компании от  секторите Машиностроене, Аутсорсинг, Потребителски артикули, Транспорт и логистика.

Третият стадий, който е и заключителен от конкуренцията, дава 10% от общата тежест на окончателните оценки, по които става класирането за купата. С най-висока тежест са финансовите резултати – 50% и въведените положителни корпоративни практики – 40%, измерени в досегашните стадии, разясни Силвия Пенева, ръководещ съучастник в консултантската компания „ Делойт България “. Компанията е създател и реализатор на методологията, по която организира селекцията и оценката на претендентите.

Тази година над 40 претендента от 14 водещи бранша на стопанската система подадоха документи за състезанието. 33 от тях минаха във втори кръг, от който бяха излъчени и 10-те финалисти. Общият доход на ръководените от тях компании за предходната година е 6,130 958 милиарда лева Отчетеният междинен растеж в приходите по отношение на 2018 година е 15,74%. Сумарно наетите в тези компании хора са 31 129.

И в тазгодишното издание на състезанието акцент остава надграждането му с морални критерии. Всеки кандидат за огромния приз е приел Етичния кодекс на състезанието. Документът обобщава полезностите, правилата и виновните практики, които основават просвета на честност и управляват бизнес държанието на претендентите за състезанието. С подписването му всеки управител заявява, че води бизнеса си почтено, транспарантно и ползва положителни управнически практики.

Генерален спонсор на 13-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е.

Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и с поддръжката на:  

Медийни сътрудници на самодейността са:,,,,

Ето и кои бизнес водачи от всички кандидати тази година влизат в последната фаза на състезанието, която ще излъчи и " Мениджър на годината 2020 ". По азбучен ред:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР